In 2020 is Henk Boonstra gestart met het Hippisch Centrum naast het al bestaande melkveebedrijf . Paarden waren altijd wel aanwezig, maar met de koeien moest het worden verdiend. Nu werd het roer omgegooid en kwam er een volwaardige paardentak naast de koeientak. Daarbij ging Henk zich met name richten op de paarden. Dochter Lieke, die Hippische Bedrijfskunde studeert in Dronten, is van plan op termijn het paardenbedrijf voort te zetten. Zij is naast haar studie, ook regelmatig werkzaam voor HCP. 

Voor het geven van rijlessen en andere paard-gerelateerde cursussen werken we samen met Marian Staal. Zij beschouwt het HCP als thuisbasis voor het cursuswerk. 

Henk met onze fokmerrie Kyra (Everdale X Balzflug)

Als kind al was ik gek van paarden. Mijn grootvader had er nog twee, die liepen soms nog voor de wagen. Maar al gauw nam de trekker al het werk over en de paarden verdwenen. Toen al, zo’n 40 jaar geleden, nam ik mij voor: ooit breng ik de paarden weer terug op de boerderij.

Dat ik de paarden een volwaardige plaats heb weten te geven op ons bedrijf is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden. En dat onze dochter hiermee verder wil gaan maakt het nog mooier.

Mijn plezier haal ik uit de goede verzorging, het fokken van mooie veulens, het opleiden van de jonge paarden en af en toe ook zelf rijden.

Henk met onze fokmerrie Kyra (Everdale X Balzflug)

Al van jongs af aan deel ik dezelfde paardengekte als mijn vader, wat al snel resulteerde in manegelessen en mijn eerste eigen pony, Elvera. Al snel wist ik dat ik later van mijn passie mijn werk wilde maken. Een enorme luxepositie dat ik nu de mogelijkheden hiervoor heb. 

Met veel liefde verzorg ik de paarden en vind ik het erg leuk om zowel jonge paarden op te leiden als het rijden van wedstrijden op ietsje hoger niveau. 

Lieke samen met onze fokmerrie Bel-Ami

Lieke met haar merrie Bel-Ami (Florencio X Ferro)